Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 205.50 €/мт
Царевица MATIF 204.50 €/мт
Рапица MATIF 443.75 €/мт
Пшеница CBOT 585.75 ¢/b
Царевица СВОТ 440.25 ¢/b
Соя СВОТ 1,173.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 349.90 $/st
Соево масло СВОТ 44.90 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 815.00 лв/мт

APK-Inform организира Китайския конгрес за зърно и масла на 10-12 април 2024

APK-Inform организира Китайския конгрес за зърно и масла на 10-12 април 2024
Информационна агенция APK-Inform, в партньорство с APK-Inform Азия, разширява географията на своето присъствие, като обявява провеждането на международен конгрес посветен на китайските пазари на зърнени и маслодайни култури. Събитието ще се проведе на 10-12 април, в най-големият финансово-икономически център на Китай – град Шанхай.
 
Като най-големият купувач на селскостопански продукти, Китай продължава да упражнява значително влияние, служейки като основен търговски партньор за над 140 страни и региони по света. През 2023 г. и началото на 2024 г. ставаме свидетели на съгласуваните усилия на Китай за укрепване и разширяване на партньорствата в рамките на селскостопанския сектор, особено с централноазиатски нации като Казахстан. Тези партньорства бележат нова фаза на развитие, включваща напредък в селското стопанство, логистиката, научното и техническо сътрудничество, както и значителни инвестиции. Узбекистан и Киргистан се очертават като други бързо развиващи се ключови играчи в региона на централна Азия.
 
Признавайки ключовата роля на Китай в глобалната икономика, логистиката и хранително-вкусовата промишленост, APK-Inform кани всички заинтересувани компании от сферата на зърнените и маслодайни пазари, да вземат участие в този китайския конгрес за зърно и масла, който ще се проведе на 10 и 11 април в Шанхай, Китай.  Времето на този конгрес е стратегически подбрано, с цел да задълбочи обхвата и темите на дискусиите, насърчавайки сътрудничество и споделяне на знания и опит между експерти от индустрията и заинтересованите страни. 
 
Ключови теми в дневния ред на Конференцията:
 
Макроикономически аспекти на развитието на селскостопанския сектор в Китай
 
Глобален и китайски пазари на зърнени и бобови култури през 2023/24г.: производствени и търговски тенденции. Перспективи за 2024/25.
 
Развитие на китайския животновъден сектор
 
Сътрудничество между Казахстан и Китай на пазарите на зърнени и маслодайни семена
 
Световен пазар на маслодайни семена и растителни масла
 
Китайски пазар на маслодайни семена: текущи тенденции и перспективи
 
Китайски пазар на слънчогледово масло: потенциал за развитие, принципи на работа и инвестиционна привлекателност
 
Маркетингови характеристики на китайския пазар на слънчогледово масло
 
Пазар на маслодайни семена и растителни масла в Черноморския регион
 
Морска и железопътна логистика на селскостопанските товари

 
Правни аспекти на търговията със селскостопански продукти в реалностите на глобална геополитическа криза и военни конфликти

Участници в конференцията са големи търговски компании, производители и износители на зърнени култури, маслодайни семена, слънчогледово олио, брашно, фуражи, биоетанол и други зърнени продукти с висока степен на преработка, доставчици на оборудване за съхранение и преработка, логистика, юридически компании, браншови асоциации, банки, аналитични агенции, представители на държавни организации и др.
 
География на участниците: Китай, Казахстан, Узбекистан, Украйна, САЩ, страни от Южна Америка, страни от Европа и Азия и други заинтересовани от сътрудничество с Китай в селскостопанския сектор – страни доставчици на селскостопански продукти и купувачи на китайски технологии, оборудване, машини и други стоки за селскостопански ферми.
 
Формат на конференцията:
• Конференция + нетуъркинг
• Презентации от спонсори и партньори
• B2B
• 10+ топ лектора
• 200+ участници
• Кафе паузи, обяд, вечерен коктейл
• Работни езици: английски/китайски/руски. Осигурен симултанен превод
 
Подробна информация за условията за участие, спонсорство и представяне можете да получите от организационния комитет на конференцията на телефон +86 21 58356666 или е-мейл: shanghai@ihg.com.