Вашият пазарен съветник

Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 195.50 €/мт
Царевица MATIF 172.00 €/мт
Рапица MATIF 406.25 €/мт
Пшеница CBOT 565.75 ¢/b
Царевица СВОТ 383.50 ¢/b
Соя СВОТ 893.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 296.60 $/st
Соево масло СВОТ 31.51 ¢/lb

Стани част от събитието на годината в сектор зърнопроизводство

Записванията за участие на престижната международна конференция Зърнена Академия 2018 са към края си. Свободните места за Международното обучение за управление на риска с Джей О’Нийл също са на привършване. Събитието ще се проведе в INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites, к.к. Златни Пясъци, Варна, на 01 Ноември 2018 г.

Ако все още искате да се присъедините към събитието на годината в сектора на производството, преработката и търговията със зърнени и маслодайни култури, имате възможност да го направите онлайн.

Програмата на конференцията на 01 Ноември 2018 г. включва презентации на едни от най-добрите анализатори и експерти от реномирани интитуции и компании от България, Турция, Румъния, Русия, Украйна, Франция, Ирландия и САЩ. Лекторите на конференцията ще представят настоящите тенденции на пазарите на зърнени и маслодайни култури.

ВИЖ ПРОГРАМАТА НА ЗЪРНЕНА АКАДЕМИЯ 2018 НА 1 НОЕМВРИ

В допълнение към презентацията си в основния конферентен ден на 1-ви Ноември, предния ден, на 31 Октомври, специалният гост-лектор Джей О’Нийл ще проведе ексклузивен еднодневен обучителен семинар на тема управление на риска, международни стокови борси, фючърси и опции.

Програмата ще включва:

  • Фючърсните пазари на стоки, Чикаго CME и Париж MATIF (взаимоотношение между физически и фючърсен пазари)
  • Търговия и хеджиране – основна концепция (къде и как да хеджираме, месеци за търговия и понятия)
  • Принципи на търговията с фючърси и опции на международните борси.
  • Примери за хеджиране – за зърнопрозводители, търговци и преработватели
  • Симулативна игра
Jay O`Neil

Джей О’Нийл

ВИЖ ПРОГРАМАТА НА СЕМИНАРА С ДЖЕЙ О’НИЙЛ НА 31 ОКТОМВРИ

Професор Джей О’Нийл е високоуважаван експерт с 45-годишен опит на международните стокови пазари.

Започва професионалния си път в Continental Grain Company в Сан Франциско, където работи като търговец на зърно.

Следващите седем години прекарва в Pillsbury Company в Минеаполис. После работи за италианската Ferruzzi Group в офиса им Ню Орлиънс. Следват седемнадесет години в Bartlett Grain Company, където е генерален мениджър на отделите „Транспорт“ и „Експорт“. През последните дванадесет години, Джей ръководи собствената си компания O’Neil Commodity Consulting, която публикува седмични доклади за морски товари, фрахт, логистика, dry-bulk и контейнерния бизнес.

СПИСЪК С ЛЕКТОРИТЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

Паралелно с това е старши аграрен икономист към Международната програма за зърно в Kansas State University. Джей О’Нийл е служил дълго към Национална асоциация по зърно и фуражи (National Grain & Feed Association), а също е и бивш председател на Комисията за договори и арбитраж на Северно-американска асоциация за експорт (North American Export Grain Association), на която в момента е почетен член. Джей О’Нийл продължава да служи като арбитър в тази търговска асоциация.

Участието на Джей О’Нийл е възможно благодарение на подкрепата на Фондация Америка за България.

Не пропускайте уникалния шанс да участвате в еднодневното обучение и симулативна игра на Джей О‘Нийл, местата са ограничени.

Членове на АЗПБ и НАЗ са с предимство в записванията.

Моля свържете се с нас на info@grain-academy.com и тел.0888/666829 за повече подробности и регистрация или посетете www.grain-academy.com за повече информация.