Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 344.25 €/мт
Царевица MATIF 335.00 €/мт
Рапица MATIF 591.00 €/мт
Пшеница CBOT 858.00 ¢/b
Царевица СВОТ 666.25 ¢/b
Соя СВОТ 1,411.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 439.90 $/st
Соево масло СВОТ 67.00 ¢/lb

Силно БГ участие на 6-тото издание на Зърнена Академия

Силно БГ участие на 6-тото издание на Зърнена Академия Най-актуалните теми в експертен ракурс - със Стоян Вълев, основател и изпълнителен директор на Грейнстор България и Трифон Василев, експортен мениджър на Екофол България

Стоян е основател и изпълнителен директор на Грейнстор България. За 10-годишната си история Грейнстор се превърна във водеща компания за зърносъхранение и търговия на зърнени и маслодайни култури, както и техните субпродукти. Стоян има 15-годишен опит в сферата на зърнопреработка и търговия, като след завършването на висшето си образование в Англия за период от 5 години заема различни позиции в местна мелничарска група. През последните няколко години основните усилия на Стоян са насочени към международното развитие на компанията, в резултат на което Грейнстор е редовен износител на корабни карга и има свои дъщерни дружества в Гърция и Румъния.

Темата на презентацията на Стоян Вълев на Зърнена Академия 2022 е: Новата реалност в Черно Море и мястото на България в нея
 
Трифон Василев е експерт с над 17-годишен опит в торовия бранш. Стартира кариерата си през 2005-та година в Haygrove Farms (Англия) – най-голямата ферма за органично земеделие на Острова, където отговаря за торенето и растителната защита.
През 2007-ма година се установява в България и в следващите години става основоположник на търговските мрежи на водещи производители на торове като Хеллагролип (Гърция), Нитрогенмювек (Унгария) и други на българския пазар. През 2013-та година основава ФЕРТИЛЕНД, където заедно с Компо (Германия) внедрява за пръв път в България азотните торове с инхибитори. 
От 2018-та година е част от екипа на ЕКОФОЛ АД – най-големия производител на листни торове и биостимуланти на Балканите. Помага в разработването на категории специализирани почвени торове и във въвеждането на нови технологии в ефикасното хранене на растенията. В рамките на 4 години компанията успява да развие успешно пълна гама специализирани торове. Встрани от торовете е работил като Маркетинг и Продуктов Мениджър на Монсанто за България.

Темата на презентацията на Трифон Василев на Зърнена Академия 2022 е: Торове 2022 и отвъд: тенденции и цени