Вашият пазарен съветник

Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 245.00 €/мт
Царевица MATIF 226.25 €/мт
Рапица MATIF 491.50 €/мт
Пшеница CBOT 655.00 ¢/b
Царевица СВОТ 555.50 ¢/b
Соя СВОТ 1,405.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 423.20 $/st
Соево масло СВОТ 51.34 ¢/lb

Златомир Ковачев, старши търговец на Каргил България: Кой продава най-скъпо зърното си в Черноморския басейн?

Златомир Ковачев, старши търговец на Каргил България:  Кой продава най-скъпо зърното си в Черноморския басейн?

Експертът ще участва на IV-тото издание на международната конференция Зърнена Академия на 31 октомври с лекция на тема: "Баланси и тенденции в производството и търговията на зърно и маслодайни култури в България"


„В обкръжението на „гиганти“ – Русия и Украйна,  от България и Румъния не се очаква да продават на конкурентни цени, бидейки в Черноморския басейн. Дали е така и къде стоят България и Румъния в пазарите на зърно?" - Златомир Ковачев ще анализира тези въпроси и ще даде различен поглед за пазара в презентацията си на 31 октомври в курорта Златни пясъци край Варна.


Златомир е старши търговец на зърнени култури в Каргил България и от 2018 г. е председател на Българската асоциация на търговците на зърно и фуражи – член на COCERAL. Освен търговец, той е и член на Управителния съвет на Каргил България. Присъединява се към Cargill като стажант по търговско управление преди 7 години и оттогава е заемал различни позиции в търговията със зърнени и маслодайни култури. Златомир е завършил Международен мениджмънт в Университета в Бат. Участвал е и в Икономическия форум на Mладите лидери и в Партньорската програма на Harvard Business School. 

Лекцията на Златомир Ковачев е предвидена към следобедната програма на Зърнена Академия, в модула Развитие на пазарите на Балканите и Черноморския басейн - I.

Организатори на събитието са Агрикор и АгроПортал в партньорство с Българската асоциация на търговците на зърно и фуражи (БАТЗФ), Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).