Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 344.25 €/мт
Царевица MATIF 335.00 €/мт
Рапица MATIF 591.00 €/мт
Пшеница CBOT 880.50 ¢/b
Царевица СВОТ 676.75 ¢/b
Соя СВОТ 1,425.75 ¢/b
Соев шрот СВОТ 439.90 $/st
Соево масло СВОТ 67.00 ¢/lb

Забележителни международни експерти и анализатори на Зърнена Академия 2022

Забележителни международни експерти и анализатори на Зърнена Академия 2022
Зърнените пазари в турбулентни времена - с Анна Платонова и Пако Иглесиас

Анна Платонова има значителен 15-годишен опит с пазарите на маслодайни култури и растителни масла, чрез който познава целия украински селскостопански сектор. Започва кариерата си като местен експерт в базираната в Украйна аналитична агенция АПК-Информ, където прекарва почти тринадесет години, покривайки различни пазари и компании в процеса на тяхното развитие, постигайки огромен напредък до позиция директор на Киевския офис. На тази длъжност тя е подготвяла корпоративните събития, делегации и др.
От януари 2021 г. Анна се присъединява към офиса на Fastmarkets AgriCensus в Киев – независима PRA (price reporting) агенция, фокусирана върху покритието на селскостопанските пазари, с централен офис на компанията, базиран в Обединеното кралство. Там тя работи като водещ експерт по Черноморския пазар на масло и маслодайни култури с основен фокус върху Украйна и ЕС.
Длъжност: Редактор, Растителни масла и маслодайни култури.
  • Темата на презентацията на Анна Платонова на Зърнена Академия 2022:

Нови търговски потоци на растителните масла през сезон 2022/23
Предиобеден панел: Преглед на макрофакторите за 2022
 


Пако Иглесиас започва своята професионална кариера в Cargill и на тази позиция 20 години развива експертни познания, поемайки ключови отговорности в сектора за търговия със зърно в Испания, Франция (пазари в ЕС) и Швейцария (световни пазари).. След Cargill той ръководи и организира съвместно предприятие между Riera Roura и Tradigrain (мултинационални зърнени компании) за дистрибуция и внос на зърно в Испания. През 2003 г. се присъединява към Tate & Lyle като мениджър по закупуване на зърно за 9 завода на групата в ЕС, Турция и Мароко, а по-късно и за Tereos Syral и Sedalcol UK. Заемал е позицията на Вицепрезидент на чуждестранния отдел на Coceral (Брюксел) и е бил вътрешен съветник на групата Tereos Syral за развитието на пазара на царевица в ЕС 28 и групата Tereos за индустриалните инвестиции в Бразилия. Има обширен и разнообразен опит от пазара на зърно, който включва логистика, товари, финансови инструменти и фючърси.
Други сътрудничества: Член на ObeAlimentaria (Агро-хранителна комисия към Каталунския икономически колеж) // Лектор на много конгреси и конференции.
Има диплома по икономика и докторантура от IESE Business School – Барселона.
  • Темата на презентацията на Пако Иглесиас на Зърнена Академия 2022:
 
 
Испания: страна на възможности за българския пазар
Следобеден панел: Развитие на регионалните пазари - заплахи и възможности
Модул 2: Традиционни пазари // Очаквания при торовете


Регистрация за участие - на сайта на конференция Зърнена Академия.