Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 259.25 €/мт
Царевица MATIF 253.75 €/мт
Рапица MATIF 457.00 €/мт
Пшеница CBOT 688.50 ¢/b
Царевица СВОТ 643.00 ¢/b
Соя СВОТ 1,428.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 445.10 $/st
Соево масло СВОТ 53.27 ¢/lb

Дискусии с експерти от StoneX и CME Group на EuroGrainHub 2023

Дискусии с експерти от StoneX и CME Group на EuroGrainHub 2023
Водещи лектори ще дискутират с вас тенденциите на пазара на 27-28 Април в Букурещ на EuroGrainHub

Европейската пролетна зърнена борса EuroGrainHub Exchange & Forum в Букурещ, 26-28 април 2023 г., организирано от Агропортал в сътрудничество с Agriportal Румъния и UkrAgroConsult, ще събере в Румъния фермери, търговци, доставчици на суровини, брокери, животновъди, производители на зърно и фуражи, логистични фирми и други професионалисти от зърнената индустрия от Европа и Света за да обсъдят глобалните и регионални тенденции в агробизнеса.

Бързаме да ви информираме, че голяма част от водещите лектори на EuroGrainHub Bucharest 2023 вече са онлайн на уебстраницата на събитието. Възползвайте се от възможността да изберете от разнообразните теми и да чуете интересните дискусии, от които вашата компания и бизнес имат нужда. Най-значимите теми на зърнения пазар ще са в центъра на дискусиите по време на форума в Букурещ през този април:
  • Пазари на маслодайни култури, инвестиции в преработка, масла и шротове, високо олеинов слънчоглед.
  • Ефективност на логистичните коридори – как да преборим глобалната инфлация. Пренасочване на търговските потоци.
  • Говорим за бъдещето. Нови пазарни правила и стратегии. Оценка на геополитиката...
За пълна програма, може да посетите страницата на събитието
 
Водещи специалисти от консултантската компания StoneХ и от Чикагската борса ще проведат семинар по управление на риска - "Стратегии за хеджиране и защита от пазарния риск" като паралелна програма по време на EuroGrainHub Exchange & Forum 2023.
Управлението на риска при търговия със зърно е гореща тема в Източна Европа, особено сега, когато има конфликт в Черноморския регион, както и в страните от MENA (Близкия изток и Северна Африка). Целта на този семинар е да запознае участниците на пазара на зърнени и маслодайни култури на оперативно ниво със стратегиите, които търговските фирми могат да използват, за да хеджират своя пазарен риск.
Представителите на двете компании – Мат Амерман (StoneX) и Ерик Хашам (CME Group) – ще обсъдят с участниците ключови концепции за търговията със зърно:
  • Фючърси на царевица, основи на хеджирането, концепции, базис и спредове;
  • Изисквания за маржин, маржин покриване, управление, клиринг срещу двустранна търговия;
  • Ценообразуване и делта;
  • Общи стратегии при опции;
  • Преглед на техническия анализ и следене на тенденции…
Изтеглете пълната програма на семинара от тук.
 
Уточняваме, че регистрацията за този семинар е достъпна само за регистрирани участници на EuroGrainHub Exchange & Forum на 27-28 април 2023 г. в Букурещ. За повече информация посетете страница на събитието или поискайте информация на registrations@eurograinevents.com.