Вашият пазарен съветник

Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 188.25 €/мт
Царевица MATIF 167.00 €/мт
Рапица MATIF 369.75 €/мт
Пшеница CBOT 521.50 ¢/b
Царевица СВОТ 325.50 ¢/b
Соя СВОТ 840.75 ¢/b
Соев шрот СВОТ 283.20 $/st
Соево масло СВОТ 27.40 ¢/lb

Главният редактор на AgriCensus - Великобритания с най-актуалния анализ за пазарите на растителни масла и биогорива през 2019/2020

Главният редактор на AgriCensus, Великобритания - Рейно Жисен - ще бъде сред гост лекторите на тазгодишното издание на Зърнена Академия на 31 октомври в кк Златни пясъци край Варна.
Рейно се фокусира върху световните зърнени и маслодайни пазари.

Темата на лекцията, която ще изнесе пред участниците в най-чаканото ежегодно професионално събитие, ще бъде 
Растителни масла и биогорива – ще доведе ли ръстът в производството на биогорива по света до спад на глобалните запаси на растителни масла през 2019-2020?
 

Рейно Жисен и компанията AgriCensus


Произлизайки от семейство на белгийски мелничари и хлебопроизводители, Рейно винаги е имал силен интерес към селскостопанските стоки. Това безспорно допринася към обширните познания за индустрията, които се налага да използва в работата си в AgriCensus, анализираща дневните динамики на зърнените пазари. Неговият ежедневен фокус е върху световните пазари на растителни масла и шротове, с особен интерес към пазара на слънчогледово олио в Черно море, както и на световните зърнени и маслодайни пазари като цяло.
 

Конференцията на 31 октомври 2019


Организатори на Зърнена академия са Агрикор и АгроПортал в партньорство с Българската асоциация на търговците на зърно и фуражи (БАТЗФ), Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

За първи път ще се проведе семинар на GAFTA ( The Grain and Feed Trade Association ), чийто стандартизирани договори се използват в над 95% от световната търговия на зърно. Семинарът е насрочен за 30 октомври, ден преди основното събитие Зърнена Академия 2019.