Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 245.75 €/мт
Царевица MATIF 250.25 €/мт
Рапица MATIF 601.25 €/мт
Пшеница CBOT 726.50 ¢/b
Царевица СВОТ 719.00 ¢/b
Соя СВОТ 1,612.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 423.50 $/st
Соево масло СВОТ 68.04 ¢/lb

Агропортал ще проведе за първи път обследване на пролетните култури в България

Агропортал ще проведе за първи път обследване на пролетните култури в България Уважаеми колеги,
От 3 до 6 август екипът на АгроПортал ще проведе продължение на Четвъртия независим Кроп Тур, чрез който за първи път ще обхванем и пролетните култури. Целта ни ще бъде обследване и оценка на очаквания добив от царевица и слънчоглед в отделните региони на България.
След като се запознаем със състоянието и потенциала на реколтите ще бъде изготвен доклад и прогноза на база на събраните данни.
В рамките на 4 дена отново ще обхванем основните производствени региони на България, ще се срещнем с фермери по места и ще извършим преброяване, оценка и заснемане на културите. Ще коментираме техните виждания за развитието на посевите, използваните мероприятия и агротехника и потенциала на реколтите.
Резултатите от обследването под формата на подробен доклад и прогноза ще бъдат предоставени на заинтересованите страни на преференциални цени.
Ще се радваме, ако и вие се включите с мнение и виждане за състоянието и потенциала на посевите във вашия регион и стопанство. Можете да ни пишете на е-ейл: office@agroprotal.bg или да се чуем по тел 0888 666401. По време на Кроп Тура ще имате възможност да ни следите и на нашата Фейсбук страница, както и в Туитър. Ще бъде интересно, а със сигурност и полезно за всички, ако и вие споделяте и качвате снимки на посевите във вашите стопанства.