Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 245.75 €/мт
Царевица MATIF 251.00 €/мт
Рапица MATIF 601.25 €/мт
Пшеница CBOT 727.25 ¢/b
Царевица СВОТ 685.00 ¢/b
Соя СВОТ 1,603.75 ¢/b
Соев шрот СВОТ 423.50 $/st
Соево масло СВОТ 68.41 ¢/lb

Цените на слънчогледа в Русия ще тръгнат нагоре в края на март 2012 г.

Цените на слънчогледа в Русия ще тръгнат нагоре  в края на март 2012 г.

Цените на слънчогледа  в Русия ще започнат да се повишават, след като се размрази Азовско море и бъде възстановен експортът. ”Падащите тенденции  днес са силно ограничени. Цените на слънчогледа са стигнали, според мен, своя минимум – 8 хил. рубли/тон” – съобщи генералният директор на  компанията ”ПроЗерно” В. Петриченко в кулоарите на Зимната конференция на зърнопроизводителите.

Намаляването на изкупните цени на слънчогледа  е свързано с това, че слънчогледово масло не се изнася от Русия. „Износът на  слънчогледово масло практически е преустановен, защото всичко е замръзнало както в Азовско море, така и на Дон. Въпреки че цената на слънчогледовото масло –$1,15 хил/т е много добра”,- продължи експертът.

В същото време  нетипична ситуация с цените на  слънчогледа се получи в един руски район - Алтайския край, отбеляза генералният директор  на „ПроЗерно”.  

Вътрешните цени на слънчогледа  ще започнат да  се повишават  в края  на  март, когато се разтопят ледовете край основните пристанища, през които се експортира маслото.
„Слънчогледът започна да расте  като цена от началото на  2012 г. и днес се купува  по 12 хил. рубли/тон”- отбеляза на  Зимната конференция на зърнопроизводителите ръководителят на земеделското стопанство „Партнер” (Алтайски край) А.Кожанов.
Нетипичната ситуация с цените в Алтайския край се обяснява с повишаване на търсенето на  слънчогледа в региона и причината за това е, че в края на 2011 г. в Барнаул беше пуснат  в експлоатация най-големият в Урал завод за добиване на слънчогледово масло.

Етикети: зърно слънчоглед Русия цени

Още новини

Справка за експорта на зърнени и маслодайни култури (03.06.19-10.06.19)

Справка за експорта на зърнени и маслодайни култури (03.06.19-10.06.19)

Засилена юнска активност по черноморските ни портове, като "героите" са 2 култури - пшеница и царевица. Справката за експорта показва заетост по основните пристанища - КРЗ Бурас, БМФ Бургас, както и Варна Изток и Запад.
След отчетлив скок, цените на зърнените пазари се успокояват

След отчетлив скок, цените на зърнените пазари се успокояват

След отчетливия скок в цените на царевицата и пшеницата, през изминалата седмица пазарите бяха под натиск от прибиране на печалби и липса на новини, които да осигурят нови поскъпвания. Но дали такава ще бъде и новата седмица, предстои да разберем…

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2021. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.