Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 245.75 €/мт
Царевица MATIF 250.25 €/мт
Рапица MATIF 601.25 €/мт
Пшеница CBOT 726.50 ¢/b
Царевица СВОТ 719.00 ¢/b
Соя СВОТ 1,612.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 423.50 $/st
Соево масло СВОТ 68.04 ¢/lb

Преди отваряне на борсите

Преди отваряне на борсите

Пазарите в Европа се фокусират върху последните прогнози за производство на руската пшеница и експортен потенциал, като и двата показателя се ревизират нагоре. Според влиятелни частни анализатори производството на пшеница ще е 52млн мт и повишаване на износа между 14-15 млн мт. Това е леко по-ниско от прогнозата за 54 млн мт и 17 млн мт съответно на USDA. Надяваме се са взели предвид и плановете на интервенционния фонд за изкупуване на 4-5 млн по жътва...

Американските пазари за момента са по-ниско дърпайки и зърната на MATIF. Въпреки това в края на деня вчера свежи покупки от фондове оттласнаха пазара от дъното и затвориха с 10 цента нагоре.

По отношение на износа от ЕС на мека пшеница отбелязваме лицензи за 161 кмт и на твърда пшеница на 20 кмт, което показва спада на инерцията в края на сезона. Вносът е бил по-нисък с лицензи за 61 кмт за мека и 3 кмт твърда.

Жътвата на зимен ечемик се движи бавно в Южна Европа и Черноморския регион. Цените на офертите оттук продължават да дефинират стартовите цени на тазгодишната реколта в Европа.

Трябва да сме внимателни защото много купувачи работят с много ниски запаси и още едно забавяне на жътвите може да доведе до краткосрочни пикове в цените за следващите 7-8 седмици.

Етикети: жътва Украйна Русия пшеница ечемик борси цени

Още новини

Справка за експорта на зърнени и маслодайни култури (03.06.19-10.06.19)

Справка за експорта на зърнени и маслодайни култури (03.06.19-10.06.19)

Засилена юнска активност по черноморските ни портове, като "героите" са 2 култури - пшеница и царевица. Справката за експорта показва заетост по основните пристанища - КРЗ Бурас, БМФ Бургас, както и Варна Изток и Запад.
След отчетлив скок, цените на зърнените пазари се успокояват

След отчетлив скок, цените на зърнените пазари се успокояват

След отчетливия скок в цените на царевицата и пшеницата, през изминалата седмица пазарите бяха под натиск от прибиране на печалби и липса на новини, които да осигурят нови поскъпвания. Но дали такава ще бъде и новата седмица, предстои да разберем…

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2021. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.