Вашият пазарен съветник

Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 238.50 €/мт
Царевица MATIF 233.75 €/мт
Рапица MATIF 595.25 €/мт
Пшеница CBOT 710.25 ¢/b
Царевица СВОТ 650.50 ¢/b
Соя СВОТ 1,533.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 422.00 $/st
Соево масло СВОТ 62.52 ¢/lb

Компанията AgroGeneration отложи плана си за разширяване на поземлената си банка в Украйна

Компанията AgroGeneration отложи плана си за разширяване на поземлената си банка в Украйна

 

Френската компания `AgroGeneration` с активи в Украйна отсрочи по-рано заявения си план за увеличаване на площите обработваема земя за края на 2012.

Той включваше увеличение с 50% - до 100 хил. хектара. 

„В момента обработваме около 51 хил хектара земя, исмятам, че тази година този показател няма да се иземни“ каза президента на компанията Шарл Бегбедер.

Вместо това, ръководителя на компанията отбеляза, че AgroGeneration ще задържи плана за удвоение на обработваемата площ на земята. "В момента изучаваме  възможността за реализацията му", допълни той. По думите на Бегбедер, основен интерес представлва региона на Украйна, където за момента е концентриран бизнеса на компанията. По думите на президента, за 2011 на компанията се отдало да увеличи обема на производството си до 35 млн. евро.

Компанията AgroGeneration е основана през 2007 г.. Тя специализира в производството на зернови и маслодайни култури в Украина. В момента тя обработва над 50 хил. х-ра. В четири области на страната.  
В началото на 2010 AgroGeneration в хода на частна размяна на борсата NYSE Euronext привлече EUR12 млн., а през май – още EUR 2,5 млн. В момента на първата размяна ценат ана акциите беше 1,8 евро, а капитализацията - EUR47,6 млн.

Етикети: Украйна AgroGeneration обработваема земя земеделие акции

Още новини

Справка за експорта на зърнени и маслодайни култури (03.06.19-10.06.19)

Справка за експорта на зърнени и маслодайни култури (03.06.19-10.06.19)

Засилена юнска активност по черноморските ни портове, като "героите" са 2 култури - пшеница и царевица. Справката за експорта показва заетост по основните пристанища - КРЗ Бурас, БМФ Бургас, както и Варна Изток и Запад.
След отчетлив скок, цените на зърнените пазари се успокояват

След отчетлив скок, цените на зърнените пазари се успокояват

След отчетливия скок в цените на царевицата и пшеницата, през изминалата седмица пазарите бяха под натиск от прибиране на печалби и липса на новини, които да осигурят нови поскъпвания. Но дали такава ще бъде и новата седмица, предстои да разберем…

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2021. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.