Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 245.75 €/мт
Царевица MATIF 251.00 €/мт
Рапица MATIF 601.25 €/мт
Пшеница CBOT 727.25 ¢/b
Царевица СВОТ 685.00 ¢/b
Соя СВОТ 1,603.75 ¢/b
Соев шрот СВОТ 423.50 $/st
Соево масло СВОТ 68.41 ¢/lb

Добивът от зърнените култури в Русия ще задмине показателите от миналата година, но незначително

Добивът от зърнените култури в Русия ще задмине показателите от миналата година, но незначително

През 2011 година в Русия бяха събрани около 94 милиона тона зърно. През 2012 година, по предварителни оценки, Русия ще получи от 95 до 97 милиона тона зърно. Цифрите са от интервю пред Радио Свобода на вице-президента на Руския зърнен съюз Александър Корбут.

Презимуването на зимната пшеница още не е завършило. И сега едва започват операциите, които се наричат покълване на "монолитите"- те ще позволят да се оцени състоянието на зимните посеви. Но по предварителните оценки състоянието е добро.

Не се наблюдават никакви кризисни ситуации. Наистина на места има загуби, но те не са повече от обикновеното ниво на други години. И главното е, че зимните култури бяха в много добро състояние в началото на зимата. Това дава надежди за добър, положителен резултат. Според предварителните оценки Русия ще получи от 95 до 97 млн тона зърно.

На фона на тези като цяло благоприятни прогнози основната задача на държавата, от наша гледна точка, се състои в това да се осигурят прозрачни и ясни правила на играта, които няма да се променят в зависимост от обстоятелствата. Или с други думи е необходима стабилна, точна и ясна политика, законодателно обоснована.

Не става дума за това някой да получава особени преференции, но прозрачност е необходима. Що се отнася до поддържането на износа на зърно, Русия, влизайки във ВТО, е принудена да се откаже от неговите субсидии. Следва да се търсят други, нестандартни решения, тъй като се нуждаем от поддържането на износа на зърно. На първо място като механизъм, който ще осигури разширяването на пазарите за пласиране на продукцията на селскостопанските производи тели, смята вице-президентът на Руския зърнен зъюз Александър Корбут.

Етикети: Русия зърнопроизводство добиви

Още новини

Справка за експорта на зърнени и маслодайни култури (03.06.19-10.06.19)

Справка за експорта на зърнени и маслодайни култури (03.06.19-10.06.19)

Засилена юнска активност по черноморските ни портове, като "героите" са 2 култури - пшеница и царевица. Справката за експорта показва заетост по основните пристанища - КРЗ Бурас, БМФ Бургас, както и Варна Изток и Запад.
След отчетлив скок, цените на зърнените пазари се успокояват

След отчетлив скок, цените на зърнените пазари се успокояват

След отчетливия скок в цените на царевицата и пшеницата, през изминалата седмица пазарите бяха под натиск от прибиране на печалби и липса на новини, които да осигурят нови поскъпвания. Но дали такава ще бъде и новата седмица, предстои да разберем…

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2021. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.