Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 245.75 €/мт
Царевица MATIF 251.00 €/мт
Рапица MATIF 601.25 €/мт
Пшеница CBOT 727.25 ¢/b
Царевица СВОТ 685.00 ¢/b
Соя СВОТ 1,603.75 ¢/b
Соев шрот СВОТ 423.50 $/st
Соево масло СВОТ 68.41 ¢/lb

Снимки от обследване на зърнените посеви в Североизточна България – май 2020

Снимки от обследване на зърнените посеви в Североизточна България – май 2020 Във връзка с продължаващо засушаване и многобройни запитвания от наши клиенти, Екипът на Агропортал проведе втора обиколка на посевите в Североизточна България. Този път маршрутът ни обхвана и северните региони на Добричка област, като тръгвайки от Варна преминахме през Добрич, Генерал Тошево, Кардам, Спасово, Каварна и обратно към Варна. Липсата на валежи през изминалия месец се е отразило наистина пагубно на зимните посеви, като на много места реколтата от пшеница вече е напълно провалена. Дори и там където ще жънат добивите ще са много слаби и значително под средните за страната. Заради влагата от морето, както обикновено посевите на 5-10кмт от него изглеждаха сравнително по-добре.
За отбелязване е, че ечемиците са много по-добре от пшеницата, така че поне добивите от ечемик би трябвало да са около средните за страната. За по-доброто им състояние допринася и липсата на човешка грешка, свързана с предозиране на азотни торове, довела до „изгарянето“ на пшеницата, поради липсваща влага след използването. Разочароващо е и състоянието на рапицата, като почти навсякъде посевите бяха доста ниски и редки.

Етикети: Кроп Тур 2020 обследване на посевите 2020 състояние на пшеница състояние на рапица

Още новини

Грейнстор - най-големият независим оператор за съхранение на зърно в България

Грейнстор - най-големият независим оператор за съхранение на зърно в България

Разговор със Стоян Вълев, Управител на „Грейнстор“, за предизвикателствата пред бизнеса, дигитализацията, в какво вярва и как компанията стана най-големият независим съхранител в България.
Кой е по-добър - компютърът или човекът

Кой е по-добър - компютърът или човекът

В днешно време по-голям процент от търговията финансовите пазари се извършва от алгоритми, което е напълно нормална еволюция. Може би, често си задаваме въпросът обаче, кой е по-добър- човекът или машината?

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2021. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.