Вашият пазарен съветник

Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 234.50 €/мт
Царевица MATIF 215.75 €/мт
Рапица MATIF 434.25 €/мт
Пшеница CBOT 670.00 ¢/b
Царевица СВОТ 534.25 ¢/b
Соя СВОТ 1,436.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 464.90 $/st
Соево масло СВОТ 43.27 ¢/lb

Нови проблеми пред зърнената търговия в Черно море

Нараства броят на случаите, в които търговци от Черноморския регион не успяват да получат вече договорени обеми с фуражна пшеница, поради липса на предлагане от страна на фермери.
Процесът, формално известен, като  „уошаут“ – от англ. washout (накратко и неизчерпателно – взаимно разбирателство за неизпълнение на договор, при което и двете страни търпят щети), е все по-честа реалност на пазара в региона от началото на сезона, като случаите нарастват, заради липсващо предлагане на фуражна пшеница. Проблемът е следствие от продължителното засушаване започнало още миналата есен и последвалото студено и влажно време през Май и Юни, довело да забавяне на вегетацията, по-късна жътва и невиждано от години контрастно разнообразие на качеството.
Това ограничава доставките на фуражна пшеница от един от основните снабдители в региона - Украйна. В резултат, партиди от фуражна пшеница с по-ниско съдържание на протеин, се предлагат почти на ценови паритет с висококачествена хлебна пшеница.
 Етикети: пшеница цена 2020 цена пшеница 2020 реколта пшеница 2020

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2021. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.