Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 223.75 €/мт
Царевица MATIF 220.00 €/мт
Рапица MATIF 486.50 €/мт
Пшеница CBOT 542.75 ¢/b
Царевица СВОТ 390.50 ¢/b
Соя СВОТ 1,097.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 336.80 $/st
Соево масло СВОТ 46.56 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 815.00 лв/мт

2090 земеделски производители трябва да декларират субсидиите до 2 май

Агропортал |27.04.2012
56
2090 земеделски производители трябва да декларират субсидиите до 2 май

Регистрираните земеделски производители, които са получили субсидии (финансиране) през 2011 година, трябва да ги декларират пред приходната агенция и да заплатят дължимия данък до 2 май, предупредиха днес от НАП.

Субсидиите, получени през 2011 година, следва да се отразят в годишната данъчна декларация, като се впишат в приложение № 2 или 3 в зависимост от реда за облагане на доходите.
2090 са земеделците от областта, регистрирани в Областна дирекция ”Земеделие”- Варна в края на изминалата година, които трябва да декларират доходите си за предходната година пред приходната агенция. Регистрираните земеделски производители трябва не само да подадат годишна декларация, но така също и да начислят и платят данък за получените доходи през 2011 година. Дължимият данък е в размер на 10%, но законът им позволява да намалят облагаемия доход от непреработена продукция с 60 %, за преработена продукция с 40% нормативно признати разходи и с размера на внесените задължителни осигурителни вноски.
Земеделските производители, които се облагат по реда на едноличните търговци, не могат да намаляват данъчната си основа с нормативно признати разходи. За тях данъчната ставка остава 15% върху разликата от получените приходи през изминалата 2011 година и доказаните разходи.
5% отстъпка от данъка за довнасяне получават онези земеделски производители, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и внесат дължимия данък в срок до 2 май 2012 г.
Повече информация за декларирането и плащането на данъци може да се намери на сайта на НАП www.nap.bg. Консултации може да се правят и на националния телефон на НАП 0700 18 700.


 

Етикети: субсидии земеделци НАП

Още новини

Каква реколта от слънчоглед и царевица да очакваме в България през 2024 година

Каква реколта от слънчоглед и царевица да очакваме в България през 2024 година

В ярък контраст с позитивните резултати, които NDVI индекса успешно прогнозира за добивите на есенните култури, последвалите метеорологични условия през юни и юли, съществено влошават неговото развитие.
Кроп Тур Лято 2023 с 91% точност в прогнозата за реколтата от царевица

Кроп Тур Лято 2023 с 91% точност в прогнозата за реколтата от царевица

В подготовка за Кроп Тур Лято 2024, екипът на Агропортал отчита 91% точност в прогнозата за производството на царевица в България през сезон 2023/24 и 85% точност на прогнозата за производството на слънчогледа.

ТОП НОВИНИ

Сухи и горещи прогнози в Канада подкрепят поскъпване на рапицата

Сухи и горещи прогнози в Канада подкрепят поскъпване на рапицата

За разлика от скучното и слабо представяне на пшеницата и царевицата, пазарите на рапицата продължават с ново рязко поскъпване и основната подкрепа идва от прогнози за горещо и сухо време в Канада.
МСЗ повишават производството и запасите от пшеница в Света

МСЗ повишават производството и запасите от пшеница в Света

Международният съвет по зърното повишават съществено оценката си производството и запасите от пшеница в Света през сезон 2024/25. Повишено производство имат и за царевицата, чиито запаси все пак са леко понижени, докато реколта и запаси от соя в Света са оставени без промяна
Големи покупки на пшеница подкрепят цените на зърнените пазари

Големи покупки на пшеница подкрепят цените на зърнените пазари

Вълната от международни търгове за внос на пшеница продължава, като по различни оценки само Алжир вчера договаря между 600кмт и 800кмт. Цените на зърнените пазари са подкрепени и от нови понижения на прогнозите за реколтата в Германия.
Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.