Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 313.25 €/мт
Царевица MATIF 291.75 €/мт
Рапица MATIF 567.75 €/мт
Пшеница CBOT 715.50 ¢/b
Царевица СВОТ 628.75 ¢/b
Соя СВОТ 1,437.75 ¢/b
Соев шрот СВОТ 432.00 $/st
Соево масло СВОТ 64.90 ¢/lb

13 млн. лева укрит и невнесен ДДС от производители и търговци на зърно

13 млн. лева укрит и невнесен ДДС от производители и търговци на зърно

Масовите проверки на производители и търговци на зърно продължават и в момента.

137 проверки на обекти за съхраняване и търговия на зърно започнаха инспекторите от „Оперативни проверки” при НАП Варна на територията на Североизточна България, съобщава Варна Утре.

Проверките се извършват съвместно със служители на МВР и Националната служба по зърното и имат за цел своевременното пресичане на опити за укриване и незаплащане на ДДС. Най-много обекти и търговци на зърно – 78 се проверяват във Варна и областта.

В Добрич щателна проверка се извършва в 19 обекта, в Силистра 13, Шумен 10, в Русе 8, в Търговище 5 и 4 обекта се проверяват в Разград. Служителите на приходната агенция извършват пълна инвентаризация, за да установят фактическото налично зърно по количество и вид в обектите за съхранение, а така също проверяват и счетоводните документи свързани с доставката, движението, съхранението и реализацията на стоката.

При установяване на нарушения проверките ще преминат в ревизии, които да обхванат всички лица по търговската верига, включително и пристанищата, от които е ставал износът на зърно. Начисляването и внасянето на социалните и здравните осигуровки също са обект на проверка от данъчните служители.

„За първите шест месеца на 2012 година инспекторите от териториалната дирекция са извършили и приключили 69 ревизии на производители и търговци със зърнени култури, като са установили допълнително укрит и невнесен ДДС в размер на 13 милиона лева. Предприели сме всички предвидени в закона мерки, включително и принудителни, некоректните клиенти на НАП да изпълнят задълженията си към бюджета и внесат дължимия данък”, заяви териториалният директор Светлан Петков.

Прочетете още:

Етикети: проверки производители търговци зърно ДДС

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2022. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.