Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 233.50 €/мт
Царевица MATIF 230.75 €/мт
Рапица MATIF 431.75 €/мт
Пшеница CBOT 626.25 ¢/b
Царевица СВОТ 610.25 ¢/b
Соя СВОТ 1,363.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 404.00 $/st
Соево масло СВОТ 52.50 ¢/lb

Трябва ли фермерите да изчакат с продаването на реколтата?

Трябва ли фермерите да изчакат с продаването на реколтата?

В интервю за Агрозона, старши брокерът и основател на Акрикор и Агропортал, Петър Димитров отговаря на въпроса - Трябва ли фермерите да изчакат с продаването на реколтата от зърно или пазарните условия са подходящи, за да продават сега? Резюмираме отговора и публикуваме видео с интервюто.

„Намираме се в период на много добри производствени резултати в целия свят. Всяка година регистрираме рекордно производство в пшеница, царевица и соя. За съжаление, тази тенденция потиска цените. Наблюдавайки пазара в последните години, включително и в България, сезонът между октомври и декември се формира като пик при зърнените култури“,

„Тепърва предстои да видим дали това ще се случи и тази година. Аз смятам, че сега е моментът да се продават зърнените култури. Не съм оптимист за цените, тъй като консумацията макар и да расте, тя все още изостава от производството“, заявява, Петър Димитров в интервюто за Агрозона. 

 

Етикети: Петър Димитров интервю цени продажби

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2023. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.