Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 236.25 €/мт
Царевица MATIF 233.75 €/мт
Рапица MATIF 433.75 €/мт
Пшеница CBOT 626.25 ¢/b
Царевица СВОТ 610.25 ¢/b
Соя СВОТ 1,363.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 404.00 $/st
Соево масло СВОТ 52.50 ¢/lb

Трактори пред Парламента

Трактори пред Парламента

Около 200 човека са се събрали пред парламента в подкрепа на премиера Бойко Борисов като продължават да се събират и още хора, показаха кадри на БТВ.

По информация на медията в центъра на София ще пристигнат и земеделци с трактори от цялата страна, които ще паркират пред Народното събрание в подкрепа на правителството. В пленарна зала пък продължават дебатите по оставката на кабинета „Борисов".

Припомняме, че във вторник правителството изплати общо 841 млн. лева по сметките на 84 000 земеделци, след като преди това субсидиите бяха забавени и те планираха протест.

Крави, овце и друг едър рогат добитък, както и трактори, ще се съберат около 12 часа пред парламента в подкрепа на Бойко Борисов и неговия кабинет обясни пред Дарик председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. Зърнопроизводителите се разграничиха от протеста на своите колеги и заявиха, че няма да изкарат хора и техника по столичните булеварди.

ГЕРБ в оставка организира платена подкрепа, коментира Мая Манолова от Коалиция за България пред БТВ.

Народният представител от управляващата партия Красимир Ципов пък отговори, че БСП са организирали провокациите на протеста срещу правителството.

Протестиращите пред парламента в подкрепа на Борисов събират подписка, в която има вече над 1000 души. „Отделно във фейсбук има друга подписка с над 13 000 подписа до вчера, за да се покаже, че подкрепящите правителството не са само пред парламента", обясни жена от поддръжниците.

Трактор паркира пред парламента. Снимка: БТВ

„Никой не ни е събирал, вчера сами се събрахме пред парламента. Подкрепяме това демократично избрано правителство, за да си довърши мандата и да не се излагаме пред целия свят", каза човек от тълпата пред парламента.

„И аз съм от недоволните, но като гледам как другите изразяват недоволството си, лошо ми става", обясни възрастен привърженик на управляващите и продължи: „Бойко иска да остане в историята. Той прави хубаво, не прави лошо".

„Досега 3 г. ръцете на Борсов бяха вързани, сега вече се избраха нови хора - главен прокурор, ВСС и т.н., за да може да работи", допълни протестиращ.

100 прасета в камион пред храм-паметника Александът Невски в подкрепа на Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Източник: 24 часа

Прочетете още:

Етикети: трактори парламент протест

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2023. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.