Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 261.25 €/мт
Царевица MATIF 212.50 €/мт
Рапица MATIF 490.50 €/мт
Пшеница CBOT 697.25 ¢/b
Царевица СВОТ 464.75 ¢/b
Соя СВОТ 1,248.00 ¢/b
Соев шрот СВОТ 386.50 $/st
Соево масло СВОТ 44.95 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 835.00 лв/мт

Състоянието на зърнените култури в Бургаско е от добро до много добро

Агропортал |04.06.2013
39
Състоянието на зърнените култури в Бургаско е от добро до много добро

Състоянието на зърнените култури в област Бургас е от добро до много добро, каза за Радио „Фокус” - Бургас председателят на регионалния Съюз на зърнопроизводителите Николай Киров. Той допълни, че е имал възможност да обиколи и да се запознае с това как се развиват зърнените култури. „Тези дъждове, колкото и да са малко, все пак помагат да се развиват добре културите. Необходимо е да има още дъжд за пролетните култури и най-вече за слънчогледа. Той беше засаден по-късно поради това, че беше кално, но сега е необходим дъжд. Надяваме се до края на седмицата да паднат още дъждове със стопанско значение, защото онзи ден преваля, но два-три литра нищо не е. В града падна доста дъжд, но по нивите няма”, каза Киров. Той допълни, че към момента няма информация от селски стопани за пострадала реколта от градушки. Киров каза, че се надяват на добри добиви от зърнените култури и да достигнат резултата от миналата година, когато са събрани средно между 350-400 килограма от декар. По думите му, ако паднат още дъждове, има време зърното да се налее и реколтата дори да е по-добра от миналогодишната.

Прочетете още:

Етикети: зърнени култури Бургас слънчоглед дъжд реколта

Още новини

ТОП НОВИНИ

Преработката на маслодайна рапица в Украйна достига рекордни нива

Преработката на маслодайна рапица в Украйна достига рекордни нива

Преработката на рапица в Украйна от началото на сезона достига рекордните за страната 950кмт. Прогнозата за новия сезон, обаче е за спад от 20-30%, въпреки че заради добри маржове търсенето от преработватели ще остане високо
Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.