Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 203.25 €/мт
Царевица MATIF 194.25 €/мт
Рапица MATIF 459.00 €/мт
Пшеница CBOT 556.00 ¢/b
Царевица СВОТ 435.50 ¢/b
Соя СВОТ 1,174.00 ¢/b
Соев шрот СВОТ 344.40 $/st
Соево масло СВОТ 45.89 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 810.00 лв/мт

Субсидиите за земеделците няма да бъдат изплатени на 31 януари

Субсидиите за земеделците няма да бъдат изплатени на 31 януари

"Нямаме достатъчно средства в бюджета и субсидиите за земеделците няма да бъдат изплатени до 31 януари", призна в ефира на "Нова телевизия" земеделският министър Мирослав Найденов. Той обясни, че България е трябвало да изплати заема "Велчев" и няма как да бъде изваден още 1 млрд. лева за земеделски субсидии.

"Нашето предложение е да изплатим на два пъти дължимите суми - през февруари и март, но земеделците настояват субсидиите им да бъдат изплатени наведнъж. Така че преговорите продължават", обясни още Найденов.

Източник: Investor.bg

Снимка: МЗХ

Прочетете още:

Етикети: субсидии земеделци Мирослав Найденов изплатени Мирослав Найденов

Още новини

ТОП НОВИНИ

Априлският USDA доклад потиска цените на зърнените пазари

Априлският USDA доклад потиска цените на зърнените пазари

Априлския USDA има лоши новини за биковете на зърнените пазари с повишен експорт на пшеница от Русия и Украйна и непроменено производство на царевица и соя в Бразилия. Реколтата от рапица в Света е леко повишена, а на слънчогледа леко понижена
Пропадащо евро подкрепя поскъпване на зърнените пазари в Париж

Пропадащо евро подкрепя поскъпване на зърнените пазари в Париж

Пропадащо евро надува попътен вятър в платната на зърнените пазари в Европа, с отчетливо поскъпване на пшеница, царевица и рапица. Силният долар е в тежест на зърната в Чикаго, очакващи днешния USDA доклад
Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.