Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 217.00 €/мт
Царевица MATIF 217.75 €/мт
Рапица MATIF 486.25 €/мт
Пшеница CBOT 537.00 ¢/b
Царевица СВОТ 392.25 ¢/b
Соя СВОТ 1,101.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 338.90 $/st
Соево масло СВОТ 46.93 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 815.00 лв/мт

Стани част от събитието на годината в сектор зърнопроизводство

Агропортал |16.10.2018
98
Стани част от събитието на годината в сектор зърнопроизводство

Записванията за участие на престижната международна конференция Зърнена Академия 2018 са към края си. Свободните места за Международното обучение за управление на риска с Джей О’Нийл също са на привършване. Събитието ще се проведе в INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites, к.к. Златни Пясъци, Варна, на 01 Ноември 2018 г.

Ако все още искате да се присъедините към събитието на годината в сектора на производството, преработката и търговията със зърнени и маслодайни култури, имате възможност да го направите онлайн.

Програмата на конференцията на 01 Ноември 2018 г. включва презентации на едни от най-добрите анализатори и експерти от реномирани интитуции и компании от България, Турция, Румъния, Русия, Украйна, Франция, Ирландия и САЩ. Лекторите на конференцията ще представят настоящите тенденции на пазарите на зърнени и маслодайни култури.

ВИЖ ПРОГРАМАТА НА ЗЪРНЕНА АКАДЕМИЯ 2018 НА 1 НОЕМВРИ

В допълнение към презентацията си в основния конферентен ден на 1-ви Ноември, предния ден, на 31 Октомври, специалният гост-лектор Джей О’Нийл ще проведе ексклузивен еднодневен обучителен семинар на тема управление на риска, международни стокови борси, фючърси и опции.

Програмата ще включва:

  • Фючърсните пазари на стоки, Чикаго CME и Париж MATIF (взаимоотношение между физически и фючърсен пазари)
  • Търговия и хеджиране – основна концепция (къде и как да хеджираме, месеци за търговия и понятия)
  • Принципи на търговията с фючърси и опции на международните борси.
  • Примери за хеджиране – за зърнопрозводители, търговци и преработватели
  • Симулативна игра
Jay O`Neil

Джей О’Нийл

ВИЖ ПРОГРАМАТА НА СЕМИНАРА С ДЖЕЙ О’НИЙЛ НА 31 ОКТОМВРИ

Професор Джей О’Нийл е високоуважаван експерт с 45-годишен опит на международните стокови пазари.

Започва професионалния си път в Continental Grain Company в Сан Франциско, където работи като търговец на зърно.

Следващите седем години прекарва в Pillsbury Company в Минеаполис. После работи за италианската Ferruzzi Group в офиса им Ню Орлиънс. Следват седемнадесет години в Bartlett Grain Company, където е генерален мениджър на отделите „Транспорт“ и „Експорт“. През последните дванадесет години, Джей ръководи собствената си компания O’Neil Commodity Consulting, която публикува седмични доклади за морски товари, фрахт, логистика, dry-bulk и контейнерния бизнес.

СПИСЪК С ЛЕКТОРИТЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

Паралелно с това е старши аграрен икономист към Международната програма за зърно в Kansas State University. Джей О’Нийл е служил дълго към Национална асоциация по зърно и фуражи (National Grain & Feed Association), а също е и бивш председател на Комисията за договори и арбитраж на Северно-американска асоциация за експорт (North American Export Grain Association), на която в момента е почетен член. Джей О’Нийл продължава да служи като арбитър в тази търговска асоциация.

Участието на Джей О’Нийл е възможно благодарение на подкрепата на Фондация Америка за България.

Не пропускайте уникалния шанс да участвате в еднодневното обучение и симулативна игра на Джей О‘Нийл, местата са ограничени.

Членове на АЗПБ и НАЗ са с предимство в записванията.

Моля свържете се с нас на info@grain-academy.com и тел.0888/666829 за повече подробности и регистрация или посетете www.grain-academy.com за повече информация.

Етикети: Зърнена Академия 2018 конферанция Варна

Още новини

Каква реколта от слънчоглед и царевица да очакваме в България през 2024 година

Каква реколта от слънчоглед и царевица да очакваме в България през 2024 година

В ярък контраст с позитивните резултати, които NDVI индекса успешно прогнозира за добивите на есенните култури, последвалите метеорологични условия през юни и юли, съществено влошават неговото развитие.
Кроп Тур Лято 2023 с 91% точност в прогнозата за реколтата от царевица

Кроп Тур Лято 2023 с 91% точност в прогнозата за реколтата от царевица

В подготовка за Кроп Тур Лято 2024, екипът на Агропортал отчита 91% точност в прогнозата за производството на царевица в България през сезон 2023/24 и 85% точност на прогнозата за производството на слънчогледа.

ТОП НОВИНИ

Сухи и горещи прогнози в Канада подкрепят поскъпване на рапицата

Сухи и горещи прогнози в Канада подкрепят поскъпване на рапицата

За разлика от скучното и слабо представяне на пшеницата и царевицата, пазарите на рапицата продължават с ново рязко поскъпване и основната подкрепа идва от прогнози за горещо и сухо време в Канада.
МСЗ повишават производството и запасите от пшеница в Света

МСЗ повишават производството и запасите от пшеница в Света

Международният съвет по зърното повишават съществено оценката си производството и запасите от пшеница в Света през сезон 2024/25. Повишено производство имат и за царевицата, чиито запаси все пак са леко понижени, докато реколта и запаси от соя в Света са оставени без промяна
Големи покупки на пшеница подкрепят цените на зърнените пазари

Големи покупки на пшеница подкрепят цените на зърнените пазари

Вълната от международни търгове за внос на пшеница продължава, като по различни оценки само Алжир вчера договаря между 600кмт и 800кмт. Цените на зърнените пазари са подкрепени и от нови понижения на прогнозите за реколтата в Германия.
Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.