Вашият пазарен съветник

Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 183.25 €/мт
Царевица MATIF 165.75 €/мт
Рапица MATIF 400.00 €/мт
Пшеница CBOT 536.75 ¢/b
Царевица СВОТ 386.00 ¢/b
Соя СВОТ 915.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 299.50 $/st
Соево масло СВОТ 32.77 ¢/lb

Снимки от обследване на зърнено-житните посеви март 2019

Както вече стана традиция и тази пролет екипът на Агропортал проведе пролетно обследване на зимните посеви в Североизточна България. Отново спазихме установената си методология и преминахме през добре познатия ни маршрут Варна – Суворово – Вълчи Дол – Генерал Киселово – Добрич – Стожер – Варна.

Видно от снимките, по-голямата част от зърнено-житните посеви и рапицата във Варненска и Добричка област са презимували успешно, но за разлика от предходните две години, за първи път можем да потвърдим, че има и развалени блоковете и то не само с рапица, но и с пшеница.

 

Заради късното поникване и недостатъчното валежи през зимата, посевите с пшеница продължават да изостават от своето нормално физиологично развитие

Преобладаващата част от пшеницата е във фено фаза братене, но много малка част от тях са започнали удължаване

 

За съжаление видяхме и много блокове в начална фаза на братене и със сигурност можем да потвърдим за поне едно поле, което миналата есен беше едва поникнало, а по време на вчерашната ни обиколка беше прясно презасято. Най-вероятно с царевица.

Етикети: Кроп Тур пролет 2019, обследване на зърнено житни посеви

Още новини

Снимки от обследване на зърнено житните посеви в Североизточна България

Екипът на Агропортал проведе традиционното есенно обследване на посевите в Североизточна България. Резултатите показват много добър старт на новата реколта пшеница, рапица и ечемик

ТОП НОВИНИ