Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 203.25 €/мт
Царевица MATIF 194.25 €/мт
Рапица MATIF 459.00 €/мт
Пшеница CBOT 553.75 ¢/b
Царевица СВОТ 433.50 ¢/b
Соя СВОТ 1,168.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 341.90 $/st
Соево масло СВОТ 45.70 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 810.00 лв/мт

Снимки от обследване на зърнено-житните посеви март/април 2018

Снимки от обследване на зърнено-житните посеви март/април 2018

Както и миналата есен отново минахме по маршрута Варна-Суворово-Вълчи Дол-Генерал Киселово-Добрич-Стожер-Варна. Видно от снимките есенните зърнено-житни посеви във Варненска и Добричка области са презимували напълно успешно.

В по-голямата си част посевите са в доста по-напреднал от обичайното за 30 март стадий на развитие, а именно начална фаза на вретенене. Разбира се, все още се срещат и зърнено-житни, които са във фаза братене.

На някои по-ниски места особено в близост до канавките покрай пътищата има и образувани големи локви. Като цяло обаче, наводнените посеви са пренебрежим процент и са изключение.

 

оооо

оо

Етикети: Кроп тур пролет 2018 България Агропортал посеви зърнено-житни

Още новини

ТОП НОВИНИ

Априлският USDA доклад потиска цените на зърнените пазари

Априлският USDA доклад потиска цените на зърнените пазари

Априлския USDA има лоши новини за биковете на зърнените пазари с повишен експорт на пшеница от Русия и Украйна и непроменено производство на царевица и соя в Бразилия. Реколтата от рапица в Света е леко повишена, а на слънчогледа леко понижена
Пропадащо евро подкрепя поскъпване на зърнените пазари в Париж

Пропадащо евро подкрепя поскъпване на зърнените пазари в Париж

Пропадащо евро надува попътен вятър в платната на зърнените пазари в Европа, с отчетливо поскъпване на пшеница, царевица и рапица. Силният долар е в тежест на зърната в Чикаго, очакващи днешния USDA доклад
Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.