Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 338.75 €/мт
Царевица MATIF 336.50 €/мт
Рапица MATIF 656.25 €/мт
Пшеница CBOT 806.00 ¢/b
Царевица СВОТ 639.75 ¢/b
Соя СВОТ 1,535.00 ¢/b
Соев шрот СВОТ 464.70 $/st
Соево масло СВОТ 69.53 ¢/lb

Радослав Христов: Ще оттеглим заявлението си за членство в Обществения съвет

Радослав Христов: Ще оттеглим заявлението си за членство в Обществения съвет

Обикновено политическите партии се опитват да напипат пулса на обществото и дават обещания, които после не се случват. Така беше и с последната изпълнителна власт. Предизборно обещаха, че ще има Закон за браншовите организации. За съжаление, обаче, на изпълнителната власт, която и да е тя, не й харесва да има сериозни и добре структурирани браншови организации, защото те им пречат. Когато една браншова организация е добре структурирана, с добре поставени искания и аргументирани искания, е трудно на изпълнителната власт да не изпълни тези искания. Това каза Радослав Христов от Асоциацията на зърнопроизводителите в предаването "Преди всички" на БНР.

Според Христов няма риск от монопол в сектора, защото има прекалено много браншови организации в сектора. Много хора не искат да има Закон за браншовите организации, защото голяма част от тях ще останат извън борда, поясни той.

Христов заяви, че Асоциацията на зърнопроизводителите е на път да оттегли заявлението си за членство в Обществения съвет: На път сме да оттеглим заявлението си за членство е Обществения съвет, защото имам чувството, че този Съвет може да бъде употребен публично. Това, което виждам, начина на работа не ми харесва. Този Обществен съвет трябва да бъде структуриран, да има правила как ще работи, какви правомощия има, докъде може да се разпростре и до къде не, каза Христов.

Необходима е чуваемост и е необходимо, който и да е управляващ, да се вслушва в сектора. В никакъв случай липсата на Закон не пречи на това и ако има неща, които не са се изпълнили от настоящата власт, която си отива или в предходните, то в никакъв случай причината не е в Закона за браншовите организации. Той беше обещаван много пъти, заяви Ивайло Тодоров от Асоциацията на земеделските потребители в България.

Когато има адекватни организации с ефективни предложения, тогава се случват нещата, заяви Тодоров.

Прочетете още:

Етикети: Радослав Христов обществен съвет Закон за браншовите организации Ивайло Тодоров

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2022. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.