Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 420.75 €/мт
Царевица MATIF 360.25 €/мт
Рапица MATIF 830.00 €/мт
Пшеница CBOT 1,168.75 ¢/b
Царевица СВОТ 778.75 ¢/b
Соя СВОТ 1,705.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 429.90 $/st
Соево масло СВОТ 80.93 ¢/lb

През април времето в България ще е хладно и дъждовно

През април времето в България ще е хладно и дъждовно

 

Април ще ни напомни, че идват жеги, въпреки това температурите ще са под средните за месеца. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Според прогнозите през следващия месец се очаква средната месечна температура да бъде под нормата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса по Целзий. По Черноморието и във високите полета живакът на термометрите ще варира между 9 и 11 градуса, а в планините от минус 5 до 3 градуса.

Обяснението за хладното време са циклоните, които ще се разхождат из целия полуостров. Тяхна ще е заслугата за облачното време, което ще очакваме още с настъпването на месеца. Първите дни ще са сравнително топли. След това обаче ще захладнее заради преминаването на атмосферен фронт, който ще понижи температурите.

Застудяването ще се усети по-осезаемо в края на първото десетдневие. Има вероятност през периода 11 - 16 април в Предбалкана и по високите полета дъждът да преминава временно и в сняг. През третото десетдневие ще има повече слънчеви часове. След 20 април температурите слабо ще се повишат, но до края на месеца ще останат по-ниски от нормалните.

Прогнозите на синоптиците са, че месечните валежи ще са над нормата. Това означава, че в равнините ще достигнат от 40 до 60 л/кв.м. В планинските райони стойностите им ще са до 100 л/кв.м. Очакваните най-ниски температури са до минус 5 градуса, най-високите ще ни напомнят, че идва лято и ще достигнат 26 градуса, стобщава Новинар.

Метеоролозите обаче предупреждават, че почти през целия месец има опасност от слани. Положителен факт е обаче, че по-дългите светли дни се увеличават, което увеличава и възможностите за излизания и походи в планината.

Подробна прогноза за времето вижте тук

Етикети: април прогноза времето валежи

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2022. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.