Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 313.25 €/мт
Царевица MATIF 291.75 €/мт
Рапица MATIF 567.75 €/мт
Пшеница CBOT 715.50 ¢/b
Царевица СВОТ 628.75 ¢/b
Соя СВОТ 1,437.75 ¢/b
Соев шрот СВОТ 432.00 $/st
Соево масло СВОТ 64.90 ¢/lb

Нови по-кратки срокове за одобряване на проекти и заявки за плащане по ПРСР

Нови по-кратки срокове за одобряване на проекти и заявки за плащане по ПРСР

Сроковете за одобряване на проекти и заявки за плащане по ПРСР вече ще са по-кратки. Промените се отнасят за проектите по осем мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), чиито наредби бяха изменени. Това са мерките 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите”, 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности”, 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”, 313 „Насърчаване на туристическите дейности”, 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места”.

Фонд „Земеделие” ще разглежда заявленията за кандидатстване по тези мерки в рамките на два, вместо досегашните пет месеца, а ако проектите предвиждат строително-монтажни работи – в срок до три месеца. Заявките за плащане ще се обработват за два, а не четири месеца, а ако проектите предвиждат строително-монтажни работи – в срок до три месеца.

Срокът, който бенефициентите ще имат за подаване на заявка за авансово плащане, е увеличен от три на шест месеца от датата на подписване на договора за финансово подпомагане. В допълнение, кандидатите със сключени договори през 2011 г. и до 16 май 2012 г., които не са заявявали авансово плащане, могат да го направят до 15 ноември 2012 г.

Прочетете още:

Етикети: заявления кандидатстване земеделие бенефициенти авансово плащане срок проект ПРСР

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2022. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.