Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 206.00 €/мт
Царевица MATIF 172.00 €/мт
Рапица MATIF 408.25 €/мт
Пшеница CBOT 573.50 ¢/b
Царевица СВОТ 399.75 ¢/b
Соя СВОТ 1,133.00 ¢/b
Соев шрот СВОТ 331.50 $/st
Соево масло СВОТ 44.02 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 750.00 лв/мт

Мирослав Найденов: Средата на март и април са реалните възможности за изплащане на субсидиите на зърнопроизводителите

Мирослав Найденов: Средата на март и април са реалните възможности за изплащане на субсидиите на зърнопроизводителите

Средата на март и април са реалните възможности за изплащане на субсидиите на зърнопроизводителите и това беше потвърдено и от Министерството на финансите. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов пред журналисти, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Найденов е представил тази позиция и на годишната среща на зърнопроизводителите, която се проведе във Варна в петък. „От моя страна – диалогът не е прекъснат. В петък бях във Варна, на техния годишен форум, разговарях с тях. Обясних им за пореден път каква е ситуацията. Отговорът го дава Министерството на финансите – към 21 януари ние сме приключили всички проверки и сме дали заявка за плащане. Оттам нататък, кога ще може да бъде изпълнено плащането, зависи изцяло от възможностите на републиканския бюджет. Това се случва с платежно нареждане от Министерството на финансите. На същата среща присъства заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, той също посочи подобни дати – средата на март и следващо плащане – в април. Смятам, че това са възможностите на бюджета. Всичко останало е искане на нереални неща, които не могат да се случат”, обясни Найденов.

„Аз никога, персонално, не съм имал проблем с тях. Разговаряме; те казват, че се извиняват за тона, но той не е личен. В края на краищата – те имат определени искания към държавата. Не смятам, че сме прекратили диалога. Надявам се, това, че са решили да протестират, да не ескалира по някакъв начин и да продължи. Финансовата рамка е важна. Правилата за харченето на тези вече повече пари са много важни и това ни е голямата тема”, каза Найденов.

Прочетете още:

Етикети: субсидии бюджет Мирослав Найденов земеделие зърнопроизводители Национална среща

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.