Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 256.50 €/мт
Царевица MATIF 224.50 €/мт
Рапица MATIF 486.75 €/мт
Пшеница CBOT 674.25 ¢/b
Царевица СВОТ 448.75 ¢/b
Соя СВОТ 1,211.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 366.20 $/st
Соево масло СВОТ 45.53 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 850.00 лв/мт

Мирослав Найденов към новия министър: Оставяме хамбара пълен

Агропортал |13.03.2013
36
Мирослав Найденов към новия министър: Оставяме хамбара пълен

Досегашният земеделец №1 подари на настоящия химикалки и рамка, защото и той ще е бивш и ще има портрет в министерствот.

Мирослав Найденов много емоционално предаде поста си на проф. Иван Станков, който досега беше ректор на Тракийския университет в Стара Загора.

Професорът беше посрещнат от парадния вход на Министерството на земеделието и храните с питка и мед, след което Найденов го въведе в министерския кабинет.

Там той го дари с няколко скъпи химикалки и му обясни, че това е министерство, в което се подписват най-много документи и най-вероятно химикалките ще му стигнат за една седмица.

Найденов посъветва проф. Станков да внимава какво подписва, защото след това може да има проблеми.

Той му подари и рамка, в която обясни, че след два месеца ще бъде представена и неговата снимка като 75-и министър на земеделието.

"Нямаме задължения към никой. Оставяме една сигурност за безопасността на храните, здравето на животните. Оставяме сектор "Рибарство" в прекрасно състояние", отбеляза той.

Найденов увери, че "оставя хамбара пълен" и пожела да има приемственост между това, което е започнал и работата на новия екип на министерството.

На свой ред проф. Станков обеща, че ще продължи работата на Найденов.

"Стъпваме на стабилна основа. Уверявам ви, че ще надграждаме", рече той и съобщи, че до края на деня ще стане ясно кои ще са двамата зам.-министри, тъй като след като министърът излиза и двамата зам.-министри също са освободени.

Източник: http://www.bulgariautre.bg

Прочетете още:

Етикети: Мирослав Найденов министър Иван Станков Министерството на земеделието и храните

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.