Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 340.25 €/мт
Царевица MATIF 327.50 €/мт
Рапица MATIF 660.25 €/мт
Пшеница CBOT 781.50 ¢/b
Царевица СВОТ 615.50 ¢/b
Соя СВОТ 1,693.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 513.60 $/st
Соево масло СВОТ 69.69 ¢/lb

Мирослав Найденов за субсидиите: „Свикнали сме винаги да стигаме до премиера, но не беше негова работа, а на Дянков“

Мирослав Найденов за субсидиите: „Свикнали сме винаги да стигаме до премиера, но не беше негова работа, а на Дянков“

Евентуална оставка на правителството ще има пагубни последствия и проблеми с Брюксел при отпускането на средствата за следващия програмен период, коментира тази сутрин земеделският министър Мирослав Найденов. Според него, ако дойде нов екип, трябва да започне отначало да преговаря. Половината от преговорите в момента се водели от земеделски експерти, които по прогноза на министъра, се очаква да приключат до юни, съобщава Bulgaria on air.

Министърът не пожела да коментира рокадите в кабинета, но същевременно подчерта, че не била работа на Борисов да се намесва в спора със зърнопроизводителите за забавените субсидии. "Свикнали сме винаги да стигаме до премиера, но не беше негова работа, а на Дянков. Пределно ясно ми беше, че няма как да бъдат изплатени тези средства през януари, имаше извънредни плащания по дълга Милен Велчев, имаше и други плащания. Но април или май, просто беше прекалено късно“.

Изплащането на европейските помощи започна от снощи. Заради направения трансфер от Асоциацията на зърнопроизводителите обявиха, че отлагат планирания за тази седмица протест в София. Заради спора с браншовата организация се стигна и до оставката на вицепремиера Симеон Дянков, който заяви, че нямало как да намери 850 млн. лева до януари.

Снимка: http://bgonair.bg

Прочетете още:

Етикети: субсидии Мирослав Найденов Борисов Симеон Дянков зърнопроизводители протест

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2022. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.