Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 238.50 €/мт
Царевица MATIF 210.00 €/мт
Рапица MATIF 448.00 €/мт
Пшеница CBOT 578.75 ¢/b
Царевица СВОТ 488.50 ¢/b
Соя СВОТ 1,300.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 392.40 $/st
Соево масло СВОТ 58.53 ¢/lb

Министър Греков: Ще работя с всички, които искат да работят за благото на земеделието

Министър Греков: Ще работя с всички, които искат да работят за благото на земеделието

„Ще работя с всички, които искат да работят за благото на страната ни и за сектор земеделие”. Това каза проф. Димитър Греков при поемането на поста на министър на земеделието и храните от проф. Иван Станков на официална церемония в МЗХ.

„Смятам, че трябва да има приемственост, затова ще продължа всички досегашни положителни практики. Трябва да направим стратегия и да развием приоритетите си в секторите зеленчукопроизводство, животновъдство, овощарство, хидромелиоративното строителство и др.”, каза министър Греков. „Моето желание е да назнача трима заместник министри, защото това е огромно министерство”, допълни той.

Проф. Станков посочи, че най-важното през мандата е било, работата му по Програмата за развитие на селските райони за следващия програмен период. „Ние определихме най-важните приоритети за бъдещото аграрно производство. Вие ще продължите борбата да отстоявате нашата позиция. Това, което заявихме е много ценно и важно за аграрния сектор – обвързаните плащания с производството, малките ферми, биопроизводството. Трябва да изградим хидромелиоративната система. Аз съм убеден, че вие ще се справите”.

Проф. Иван Станков показа на новия министър кабинета му и подари бележник и химикалки, с които да подписва важните за страната и за развитието на земеделието договори. Министър Греков получи и икона на Свети Георги, която да го пази.

Прочетете още:

Етикети: Иван Станков земеделие министър Димитър Греков

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2023. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.