Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 261.25 €/мт
Царевица MATIF 212.50 €/мт
Рапица MATIF 490.50 €/мт
Пшеница CBOT 697.25 ¢/b
Царевица СВОТ 464.75 ¢/b
Соя СВОТ 1,248.00 ¢/b
Соев шрот СВОТ 386.50 $/st
Соево масло СВОТ 44.95 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 835.00 лв/мт

МЗХГ: Качество на ечемик в България реколта 2018

Агропортал |12.02.2019
43
МЗХГ: Качество на ечемик в България реколта 2018

Резултатите от проведеното окачествяване на ечемик от реколта `2018 от МЗХГ (при взети проби от 40% от общото производство) показват добро качество на продукцията, като показателите са около тези от предходната година. Средните стойности на основните качествени показатели са както следва:

  • съдържание на белтъчни вещества: 11,7% ± 0,7%, при 11,9% ± 1,2% за 2017 г.;
  • хектолитрова маса: 61,7 кг/100 dm3 ± 2,4 кг/100 dm3, при 72,5 кг/100 dm3 ± 3,6 кг/100 dm3 за 2017 г.;
  • изравненост на партидите: 86,0% ± 8,7%, при 88,4% ± 10,6% за 2017 г.;
  • влажност: 12,6% ± 0,9%, при 11,6% ± 0,9% за 2017 г.;
  • културни примеси: 1,7% ± 1,1%, при 1,8% ± 1,6% за 2017 г;
  • чужди примеси: 1,2% ± 0,9%, при 1,1% ± 1,1% за 2017 г.

Според получените крайни резултати, 67% от добития ечемик през 2018 г. е пивоварен, а 33% - фуражен. В сравнение с предходната година, делът на пивоварния ечемик е намалял с 2,8 процентни пункта.





Етикети: реколта ечемик качество реколта ечемик 2018 окачествяване на ечемик

Още новини

ТОП НОВИНИ

Преработката на маслодайна рапица в Украйна достига рекордни нива

Преработката на маслодайна рапица в Украйна достига рекордни нива

Преработката на рапица в Украйна от началото на сезона достига рекордните за страната 950кмт. Прогнозата за новия сезон, обаче е за спад от 20-30%, въпреки че заради добри маржове търсенето от преработватели ще остане високо
Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.