Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 434.00 €/мт
Царевица MATIF 369.25 €/мт
Рапица MATIF 877.25 €/мт
Пшеница CBOT 1,177.50 ¢/b
Царевица СВОТ 781.25 ¢/b
Соя СВОТ 1,646.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 409.30 $/st
Соево масло СВОТ 83.79 ¢/lb

Изкупните цени на слънчогледа в България се вдигат заради слабата реколта

Изкупните цени на слънчогледа в България  се вдигат заради слабата реколта

Реколтата от слънчоглед в България ще е с 20% по-малка в сравнение с реколтата от миналата година, сочат събраните до момента добиви. Заради сушата и горещините през 2012 г. зърнопроизводителите са принудени да започнат жътвата много по-рано, за да спасят каквото могат от реколтата, съобщи БТВ.

Изкупните цени обаче се вдигат, казват производителите.

Производството и в Турция е почти наполовина спрямо миналата година. Турция е традиционен купувач на нашия слънчоглед. Още сега има турски фирми, които искат да купуват. Обикновено това става по Нова година, но сега се случва 5 месеца по-рано. Няма как цената да остане същата.

Очакванията за реколтата от царевица също са значително намалени заради сушата и горещините. Данните се очакват с тревога и от производителите на месо и мляко, защото тя е една от основните съставки на фуражите за животни.

Прочетете още:

Етикети: реколта слънчоглед България 2012 зърнопроизводител изкупни цени царевица

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2022. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.