Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 416.50 €/мт
Царевица MATIF 360.25 €/мт
Рапица MATIF 870.50 €/мт
Пшеница CBOT 1,177.50 ¢/b
Царевица СВОТ 781.25 ¢/b
Соя СВОТ 1,646.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 409.30 $/st
Соево масло СВОТ 83.79 ¢/lb

Зърнопроизводители бяха на среща с Бойко Борисов за субсидиите, но протест на 20 февруари ще има

Зърнопроизводители бяха на среща с Бойко Борисов за субсидиите, но протест на 20 февруари ще има

Ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите се срещна днес с министър-председателя Бойко Борисов по повод недоволството на бранша от забавеното изплащане на субсидиите. На срещата премиерът Бойко Борисов признал, че има пропуски в работата на неговия екип, и поискал време за реакция до 19 февруари, съобщи за Агенция “Фокус” Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите. „Ние отдавна бяха изявили желание за такава среща с премиера, защото явно в тази страна министрите не могат да си вършат работата, като в случая става въпрос и за земеделския министър Мирослав Найденов. Независимо от усилената подготовката за протеста на 20-ти, вчера получихме покана от премиера за днешната среща, на която присъстваше и директорът на Фонд “Земеделие” Румен Порожанов. Ние за пореден път казахме, че не е нормална политиката, която се води. Имаме неизпълнени ангажименти в разписани от вас документи. На срещата премиерът каза, че неговият екип не си е свършил работата, че ще има реакция, и ни покани на 19 февруари отново на среща. Ние продължаваме с подготовката на протеста, но на 19-ти ще имаме среща с премиера”, каза Ангел Вукодинов.

Националният протест на земеделските производители ще се състои на 20 февруари, от 12.00 часа, на площад „Свети Александър Невски”, където ще продължи до около 14.00 часа. После ще има шествие до Министерски съвет, където за около 30 минути отново ще има митинг, и обратно шествие до „Александър Невски”, където ще е заключителна част на митинга. Очаква се около 16:00 часа да приключи протестът.

Протестът е организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите и е наречен “Национален земеделски протест срещу лъжите и водената политика в сектор земеделие”. Ще участват всички регионални организации със своите членове. „Подкрепени сме от сродни съсловни земеделски организации, Българската асоциация на земеделците, Националният съюз на кооперациите, Асоциация на земеделските производители. Официално уверение за подкрепа имаме от български животновъдни организации, свиневъди и съюза на хлебопроизводителите. Ще се включат и много други, както и много регионални земеделски производители, които не членуват в някои определени организации”, посочи Вукодинов.

 

 

Снимки: 24chasa.bg

НАЗ

Прочетете още:

Етикети: Ангел Вукодинов Бойко Борисов фонд Земеделие Румен Порожанов зърнопроизводители субсидии

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2022. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.