Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 326.75 €/мт
Царевица MATIF 304.00 €/мт
Рапица MATIF 590.00 €/мт
Пшеница CBOT 775.50 ¢/b
Царевица СВОТ 668.00 ¢/b
Соя СВОТ 1,436.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 408.80 $/st
Соево масло СВОТ 74.52 ¢/lb

Добруджанският съюз на зърнопроизводителите няма да се участва в националния протест

Добруджанският съюз на зърнопроизводителите няма да се участва в националния протест

Добруджанският съюз на зърнопроизводителите няма да се включи в националния протест на своите колеги в края на този месец, съобщи говорителят на организацията Орлин Панев, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. По думите на Панев, становището на съюза е утвърдено на разширено заседание на управителния съвет и вече е изпратено до ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Аргументите са, че при предишни разговори с управляващите в предходните години е имало поети обещания и ангажименти, които остават неспазени.

„Няма ефект от диалога, резултатът от него е нулев”, каза Панев и допълни: „Диалог с правителството към момента няма”. Добруджанските зърнопроизводители очакват индикации за конструктивен диалог, засега доверието им към управляващите е снето и затова няма да протестират. Те смятат, че протестът е форма на диалог, макар и крайна, но очакват, когато бъдат поети ангажименти, те да се спазват, коментира Орлин Панев. Той отбеляза, че към момента в съюза членуват около 218 души.

Има още една структура, която обединява зърнопроизводители от района на град Генерал Тошево. От Добруджанския съюз на зърнопроизводителите не знаят дали техните колеги ще се включват в националния протест. Над 3 млн. дка земя се обработват в областта, каза Панев, и при плащания от порядъка на 25,60 лв. за дка, в Добричко би трябвало да постъпят над 76 800 000 лв. европейски субсидии.

Прочетете още:

Етикети: Добруджански съюз на зърнопроизводителите протест европейски субсидии зърнопроизводители

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2022. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.