Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 223.25 €/мт
Царевица MATIF 221.75 €/мт
Рапица MATIF 479.50 €/мт
Пшеница CBOT 549.75 ¢/b
Царевица СВОТ 406.00 ¢/b
Соя СВОТ 1,116.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 343.40 $/st
Соево масло СВОТ 46.11 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 815.00 лв/мт

Дейвид Хайтауър от The Hightower report идва в България

Агропортал |09.08.2017
50
Дейвид Хайтауър от The Hightower report идва в България

За поредна година във Варна ще се проведе Международна конференция Зърнена Академия 2017. Събитието ще се състои в к.к. Златни Пясъци, в ИНТЕРНАЦИОНАЛ Хотел Казино & Тауър Суитс на 26 Октомври.

Първото издание на конференцията премина при засилен интерес от представители на сектора. Участници от водещите компании в бранша имаха възможност да получат информация и да дискутират актуалните тенденции на пазарите на зърнени и маслодайни култури.

Събитието се превърна в място за среща, споделяне на опит и контакти на търговски компании от България и чужбина, представителства на мултинационални дружества, фермери, маслобойни, спедиторски фирми, контролни организации, чартьори, браншови асоциации.

Тази година програмата на конференцията отново ще бъде с фокус към пазарните на зърнени и маслодайни култури.

Ще започнем с поглед към глобалните тенденции, представени от Дейвид Хайтауър, от The Hightower report, с Андре Дефоа от Stratégie Grains ще преминем през позиционирането на Европа и ЕС в тази глобална картина, за да достигнем и до конюнктурата в Черноморския басейн заедно с Дмитрий Рилко от ИКАР.

В дискусионен формат ще се обсъди значимостта на страните от Югоизточна Европа и Балканите на световния пазар на зърнени и маслодайни култури.

В рамките на конференцията се предвижда и специализиран Тренинг по риск мениджмънт с Хайме Нолан-Миралес и Рори Деверел от INTL FCStone, Ирландия -  един от световните лидери в областта на аграрния риск-мениджмънт. 

Попитайте за свободни места и преференциални такси на info@grain-academy.com и включете от сега събитието в бизнес-календара си!

Етикети: пшеница зърно цени ечемик царевица внос слънчоглед шрот конференция събития

Още новини

Каква реколта от слънчоглед и царевица да очакваме в България през 2024 година

Каква реколта от слънчоглед и царевица да очакваме в България през 2024 година

В ярък контраст с позитивните резултати, които NDVI индекса успешно прогнозира за добивите на есенните култури, последвалите метеорологични условия през юни и юли, съществено влошават неговото развитие.

ТОП НОВИНИ

Пазарът на царевицата остава подкрепен от влошаващи се оценки за реколтата

Пазарът на царевицата остава подкрепен от влошаващи се оценки за реколтата

Пазарите на царевицата остават твърди и подкрепени от влошаващи се оценки за добивите и производството в Европа, САЩ и Черноморския регион. По-сухи и топли прогнози за САЩ през август също оказват подкрепа.
Зърненият експорт от ЕС стартира слабо сезон 2024/25

Зърненият експорт от ЕС стартира слабо сезон 2024/25

Въпреки че липсват данни от Франция, зърненият експорт от ЕС стартира слабо сезон 2024/25, като към 21 юли са натоварени 1.44Мт пшеница (2023/24 – 2.21Мт) и 0.53Мт (0.92) ечемик. Вносът на царевицата, обаче е силен и достига 1.42Мт (1.02). Слабо стартира и вносът на слънчоглед и соя.
Неблагоприятно време подкрепя поскъпване на зърнените пазари

Неблагоприятно време подкрепя поскъпване на зърнените пазари

Неблагоприятно за жътва време в Западна Европа оказва подкрепа за зърнените пазари в Париж, които продължават с поскъпването след влошения посевен рейтинг във Франция. Сухи и горещи условия в Канада подкрепят поскъпване и на пазара на рапицата.
Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.