Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 215.75 €/мт
Царевица MATIF 202.25 €/мт
Рапица MATIF 444.25 €/мт
Пшеница CBOT 620.75 ¢/b
Царевица СВОТ 468.50 ¢/b
Соя СВОТ 1,305.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 433.70 $/st
Соево масло СВОТ 50.22 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 795.00 лв/мт

Дейвид Хайтауър от The Hightower report идва в България

Дейвид Хайтауър от The Hightower report идва в България

За поредна година във Варна ще се проведе Международна конференция Зърнена Академия 2017. Събитието ще се състои в к.к. Златни Пясъци, в ИНТЕРНАЦИОНАЛ Хотел Казино & Тауър Суитс на 26 Октомври.

Първото издание на конференцията премина при засилен интерес от представители на сектора. Участници от водещите компании в бранша имаха възможност да получат информация и да дискутират актуалните тенденции на пазарите на зърнени и маслодайни култури.

Събитието се превърна в място за среща, споделяне на опит и контакти на търговски компании от България и чужбина, представителства на мултинационални дружества, фермери, маслобойни, спедиторски фирми, контролни организации, чартьори, браншови асоциации.

Тази година програмата на конференцията отново ще бъде с фокус към пазарните на зърнени и маслодайни култури.

Ще започнем с поглед към глобалните тенденции, представени от Дейвид Хайтауър, от The Hightower report, с Андре Дефоа от Stratégie Grains ще преминем през позиционирането на Европа и ЕС в тази глобална картина, за да достигнем и до конюнктурата в Черноморския басейн заедно с Дмитрий Рилко от ИКАР.

В дискусионен формат ще се обсъди значимостта на страните от Югоизточна Европа и Балканите на световния пазар на зърнени и маслодайни култури.

В рамките на конференцията се предвижда и специализиран Тренинг по риск мениджмънт с Хайме Нолан-Миралес и Рори Деверел от INTL FCStone, Ирландия -  един от световните лидери в областта на аграрния риск-мениджмънт. 

Попитайте за свободни места и преференциални такси на info@grain-academy.com и включете от сега събитието в бизнес-календара си!

Етикети: пшеница зърно цени ечемик царевица внос слънчоглед шрот конференция събития

Още новини

ТОП НОВИНИ

Китайска покупка на пшеница от САЩ подкрепя зърнените пазари

Китайска покупка на пшеница от САЩ подкрепя зърнените пазари

Отдавна невиждана и голяма китайска покупка на пшеница от САЩ оказва подкрепа за цените на зърнените пазари и пшеницата. Нови покупки подкрепят и пазара на царевицата, соята е под натиск от валежи в Южна Америка
Канада и Австралия повишават оценката си зърненото производство

Канада и Австралия повишават оценката си зърненото производство

Канада и Австралия повишават оценките си за зърненото производство, като повишение имат за реколтите от пшеница, ечемик и канола. В Канада са прибрали и повече царевица и соя, но овеса се срива с 50%
Copyright © 2023. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.