Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 206.00 €/мт
Царевица MATIF 172.00 €/мт
Рапица MATIF 408.25 €/мт
Пшеница CBOT 573.50 ¢/b
Царевица СВОТ 399.75 ¢/b
Соя СВОТ 1,133.00 ¢/b
Соев шрот СВОТ 331.50 $/st
Соево масло СВОТ 44.02 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 750.00 лв/мт

Бързо понижение на температурите и сняг след 3 декември

Бързо понижение на температурите и сняг след 3 декември

Средната месечна температура през декември в Северна България и високите полета е около 0˚, в Горнотракийската низина – 2-3˚, по Черноморието и в най-южните райони – около 4˚, в планините — от минус 5 до минус 1°. През тази година се очаква средната месечна температура да бъде около нормата. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 9° и минус 14°, а най-високите – между 13° и 18°. Средната месечна сума на валежите в по-голямата част от страната е между 30 и 60 mm, в планините и най-южните райони – между 60 и 120 mm. Тази година месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата.

През първите дни на декември ще бъде топло, но още към 3-ти ще започне бързо понижение на температурите. Ще има валежи, на места значителни. В много райони дъждът ще преминава в сняг. През втората половина от десетдневието ще е доста студено, очакват се още валежи, вече предимно от сняг. През последните дни ще бъде по-спокойно, температурите ще се повишават, но ще се създадат условия за мъгли в равнините и температурни инверсии.

Тази тенденция ще се запази и в началото на второто десетдневие. Към 13-14-ти ще започне период с по-променливо време, с чести превалявания и температури близки до обичайните. Преваляванията ще са предимно от сняг, в най-южните райони и по Черноморието – дъжд и сняг. В равнинната част от страната ще се образува неравномерна и нетрайна снежна покривка. Вероятност за застудяване има около 15-ти и около 20-ти.

И през третото десетдневие динамиката на атмосферата през повечето дни ще бъде повишена, със средни температури, близки до обичайните и чести превалявания. Но около Коледа се очаква един по-сух период, с мъгли и значителна облачност в равнините.

За прогнозата за времето можете да се информирате оттук: Времето.

Прочетете още:

Етикети: сняг валежи температури времето снежна покривка

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.