Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 214.25 €/мт
Царевица MATIF 206.75 €/мт
Рапица MATIF 453.25 €/мт
Пшеница CBOT 578.00 ¢/b
Царевица СВОТ 440.50 ¢/b
Соя СВОТ 1,163.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 345.40 $/st
Соево масло СВОТ 45.11 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 815.00 лв/мт

България ще доставя царевица в Китай

България ще доставя царевица в Китай

България ще изнася царевица в Китай в рамките на междуправителствено споразумение е заявил търговският съветник на китайския посланик в страната, информират българските медии. Китай също така има интерес да инвестира в селското стопанство на България. Тук вече има няколко китайски фирми, които се занимават с отглеждането на зеленчуци, а така също сътрудничат в производството на млечни продукти.

Припомняме, че през ноември 2012 година Украйна съгласува с Китай фитосанитарните изисквания, което позволява внасянето на украинска царевица в Китай. Доскоро само две страни можеха да внасят царевица в Китай - САЩ и Бразилия. До момента доставките на украинска царевица в Китай не са потвърдени.

Източник: УкрАгроКонсалт

Прочетете още:

Етикети: царевица Китай България фитосанитарни изисквания внос

Още новини

ТОП НОВИНИ

Лошото време в Европа пробужда биковете на зърнените пазари

Лошото време в Европа пробужда биковете на зърнените пазари

Лошото време в Европа (отрицателни температури при цъфтящи зимни посеви) най-накрая пробужда биковете на зърнените пазари. В тяхна подкрепа са и влошаваща се пшеница в САЩ и летни прогнози за времето в Русия
Старата реколта царевица на МАТИФ вече е с премия над новата

Старата реколта царевица на МАТИФ вече е с премия над новата

Пазарът на царевицата поема лидерството в поскъпването на зърнените пазари на МАТИФ в петък, като с ръст от €7.25 за седмицата, фючърсът за юни вече е с премия над ноември. Новата реколта пшеница също свива премията си
Copyright © 2024. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.