Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 215.75 €/мт
Царевица MATIF 202.25 €/мт
Рапица MATIF 444.25 €/мт
Пшеница CBOT 620.75 ¢/b
Царевица СВОТ 468.50 ¢/b
Соя СВОТ 1,305.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 433.70 $/st
Соево масло СВОТ 50.22 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 795.00 лв/мт

България: Времето промени прогнозата за реколтата от зимни зърнени култури

България: Времето промени прогнозата за реколтата от зимни зърнени култури

Според оценките на Чуждестранната селскостопанска служба в САЩ ( FAS USDA ) посевната площ с мека пшеница в България през тази година е 1,15 млн. хектара, ечемик - 190 хил. хектара. С царевица са засети 450 хил. хектара, с 30 хил. хектара повече от очакваното по-рано.

Сеитбата на пролетни култури беше проведена в оптимални срокове. Количеството на валежите в края на март и първата половина на април беше достатъчно, за да попълни запасите от влага в почвата. Обаче необичайно топлото и сухо време от третата седмица на април до втората седмица на май се отрази негативно на бъдещите добиви от зимни култури.

През 2013 година производството на пшеница в България ще се понижи до 4,3 млн. тона, което е с 0,050 млн. тона по-малко от предишната прогноза и с 0,1 млн. тона по-малко от миналогодишния показател, прогнозира FAS USDA.

Общото количество на ечемика ще достигне 680 хил. тона ( -10 хил. тона в сравнение с предишната прогноза ), рапица - 380 ( -30 ) хил. тона, слънчоглед - 1 400 хил. тона, царевица - 2 200 ( +100 ) хил. тона.

Източник: Зерно Он-Лайн

Прочетете още:

Етикети: България ечемик рапица царевица мека пшеница

Още новини

ТОП НОВИНИ

Китайска покупка на пшеница от САЩ подкрепя зърнените пазари

Китайска покупка на пшеница от САЩ подкрепя зърнените пазари

Отдавна невиждана и голяма китайска покупка на пшеница от САЩ оказва подкрепа за цените на зърнените пазари и пшеницата. Нови покупки подкрепят и пазара на царевицата, соята е под натиск от валежи в Южна Америка
Канада и Австралия повишават оценката си зърненото производство

Канада и Австралия повишават оценката си зърненото производство

Канада и Австралия повишават оценките си за зърненото производство, като повишение имат за реколтите от пшеница, ечемик и канола. В Канада са прибрали и повече царевица и соя, но овеса се срива с 50%
Copyright © 2023. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.