Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 422.00 €/мт
Царевица MATIF 360.00 €/мт
Рапица MATIF 826.00 €/мт
Пшеница CBOT 1,168.75 ¢/b
Царевица СВОТ 778.75 ¢/b
Соя СВОТ 1,705.25 ¢/b
Соев шрот СВОТ 429.90 $/st
Соево масло СВОТ 80.93 ¢/lb

Ангел Вукодинов: Сектор земеделие и в частност зърнопроизводство, очевидно вече е недолюбван от управляващите

Ангел Вукодинов: Сектор земеделие и в частност зърнопроизводство, очевидно вече е недолюбван от управляващите

Сектор земеделие и в частност зърнопроизводство, очевидно вече е недолюбван от управляващите. Това каза пред Агенция „Фокус” Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

На утрешното извънредно заседание на Разширения управителен съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите ще се вземат решения за действията на асоциацията. То се свиква заради неизпълнението на ангажимента за изплащането на субсидиите за 2012 година на 31 януари 2013 година от страната на Министерството на земеделието и правителството.

„Има крайни предложения – има хора, които искат още утре да сме на улицата и да протестираме, има и такива, които казват, че трябва да намерим друг начин. Утре, на дебатите ще вземем решения, това е и основната функцията на Разширения управителен съвет, като една демократична организация, представляваща хиляди хора. Затова имаме и 21 регионални организации, получаващи мандат от своите представители, членове в Разширения управителен съвет и утре те ще гласуват така, както им е казано от техните членове”, обясни Вукодинов.

По негови думи, някои организации имат готовност от утре да излязат на протест, а други са склонни да търсят други варианти.

Прочетете още:

Етикети: извънредно заседания РУС НАЗ протест зърнопроизводители земеделие субсидии

Още новини

ТОП НОВИНИ

Copyright © 2022. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.