Вход Търси Търси

EURONEXT

Пшеница MATIF 215.75 €/мт
Царевица MATIF 202.25 €/мт
Рапица MATIF 444.25 €/мт
Пшеница CBOT 620.75 ¢/b
Царевица СВОТ 468.50 ¢/b
Соя СВОТ 1,305.50 ¢/b
Соев шрот СВОТ 433.70 $/st
Соево масло СВОТ 50.22 ¢/lb
Слънчоглед - 44-9-2 795.00 лв/мт

Агро прогноза: Необичайното време в Европа е притеснително за зимната пшеница

Агро прогноза: Необичайното време в Европа е притеснително за зимната пшеница

САЩ: Площите със зимна пшеница в САЩ ще останат сухи през тази седмица. Синоптиците предричат дъждове, но те ще са ограничени.

ЕС: През тази седмица времето ще покаже различен характер – очакват се дъжд, сняг, както и сухи периоди, а температурите ще са предимно положителни. Подобно време е нетипично за сезона и е леко притеснително.

Източна Европа: В Украйна ще е облачно, с превалявания от сняг. Температурите са около нулата, което пази снежната покривка, а тя – зимната пшеница. Подобно ще е времето през тази седмица и в Русия – облачно, с отрицателни температури в централната и северната част на страната, с добра снежна покривна. В Южна Русия времето ще е по-меко, но няма опасност за посевите.

Южна Америка: В Аржентина през тази седмица изглежда ще е по-влажно, а това ще помогне на царевицата (макар на някои места вече да е твърде късно). До момента сеитбата е изпълнена на 97%, а миналата година по това време е била до 98%.

Прочетете още:

Етикети: агропрогноза зимна пшеница посеви Европа време

Още новини

ТОП НОВИНИ

Китайска покупка на пшеница от САЩ подкрепя зърнените пазари

Китайска покупка на пшеница от САЩ подкрепя зърнените пазари

Отдавна невиждана и голяма китайска покупка на пшеница от САЩ оказва подкрепа за цените на зърнените пазари и пшеницата. Нови покупки подкрепят и пазара на царевицата, соята е под натиск от валежи в Южна Америка
Канада и Австралия повишават оценката си зърненото производство

Канада и Австралия повишават оценката си зърненото производство

Канада и Австралия повишават оценките си за зърненото производство, като повишение имат за реколтите от пшеница, ечемик и канола. В Канада са прибрали и повече царевица и соя, но овеса се срива с 50%
Copyright © 2023. All market data is provided by Barchart Solutions. Futures: at least 10 minute delayed. Information is provided 'as is' and solely for informational purposes, not for trading purposes or advice. To see all exchange delays and terms of use, please see disclaimer.